skład / składniki
metoda gotowania
1. Przygotuj składniki do złożenia sałatki:
- moje buraki, gotuj do miękkości, obierz, zetrzyj na tarce do warzyw po koreańsku;
- mój filet z kurczaka, gotuj w lekko osolonej wodzie do miękkości, a następnie pozwól mu trochę ostygnąć, pokrój na małe kawałki i smaż na oleju roślinnym, posyp czarnym pieprzem i solą;
- uwolnij kapustę z górnych liści, drobno posiekaj, posyp solą i zmiel rękami, aby wypuściła sok;
- obierz marchewki, umyj, zetrzyj na tarce do warzyw po koreańsku, robimy to samo z ogórkami;
- grubo posiekaj chipsy (możesz po prostu złamać je rękami).
2. To wszystko jest gotowe, zbieramy sałatkę: na dużym płaskim naczyniu kładziemy kurczaka na środku, a przygotowane składniki sałatki rozprowadzamy wokół małych sektorów.
piękno! Sałatka okazała się sukcesem!
jedz z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Frytki - 536 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g