pierogi syberyjskie z mieszanym mięsem mielonym

sekretny przepis na najsmaczniejsze pierogi! Oto kolejny przepis na pierogi. Pierogi syberyjskie są znacznie bardziej znane niż Ural. To jedzenie jest znane wszystkim, a jego przepis kulinarny jest prostszy.
UO-ShuAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 12 g
tłuszcze 28 % 10 g
węglowodany 39 % 14 g
200 kcal
IG: 7 / 0 / 93

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ciasto robimy w tradycyjny sposób-wlewamy mąkę na wzgórze, dodajemy do niego jajka, wodę i sól.Obliczanie płynu - 2 szklanki na 1 kg mąki. I zagnieść strome ciasto. Dla lepszego wałkowania ciasto należy odstawić na chwilę-na 15 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Gotowanie mięsa mielonego na pierogi. Mięso kroimy na kawałki i przepuszczamy przez maszynkę do mięsa z drobnym grillem lub kombajnem z największą prędkością. Dodaj sól, pieprz, prawie całą szklankę wody i cebulę skręconą w maszynce do mięsa. Wszystko dokładnie wymieszaj. Możesz dodać drobno starte surowe ziemniaki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozwałkuj ciasto (możesz posmarować je ubitym jajkiem, wtedy wygodnie będzie ścisnąć krawędzie). Wytnij kubki szklanką.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Łyżeczką rozprowadzamy mięso mielone na kubkach.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Składamy kubki z mięsem mielonym na pół i mocno szczypamy wzdłuż krawędzi.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Końcówki, również sklejamy ze sobą-nadajemy tradycyjny kształt pierogów.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podpalamy garnek z wodą, doprowadzamy do wrzenia, solimy do smaku. I zanurz pierogi we wrzącej wodzie. Kiedy pierogi wypłyną, są policz gotowe. Możesz pozwolić im gotować przez kolejne 2-3 minuty. Następnie wyjmij łyżką cedzakową i podawaj na gorąco.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Podając osobno, umieść śmietanę, stopione masło, ostry sos i ocet. Możesz podać drobno posiekane warzywa.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy