skład / składniki
metoda gotowania
1. Przesiej mąkę do szerokiego i głębokiego pojemnika.
2. Wymieszaj mąkę z solą.
3. Rozbij jajka, dodaj je do mieszanki mąki, wszystko wymieszaj.
4. Następnie stopniowo dodawaj wodę, zagniatając ciasto. Możesz potrzebować trochę mniej lub trochę więcej wody. Ciasto powinno przestać przyklejać się do rąk, stać się miękkie, elastyczne, jednorodne.
5. Zawiń ciasto w folię spożywczą i włóż na razie do lodówki.
6. Włóż ser Adyghe do miski, zetrzyj widelcem. W razie potrzeby dodaj sól. Nie robię tego, ponieważ ser jest już dość słony jak na mój gust.
7. Drobno posiekaj połowę zieleni, połóż na serze i wymieszaj.
8. Ciasto podzielić na 4 części.
9. Zwiń pierwszy w warstwę, Wytnij koła. Połóż nadzienie na każdym, przymocuj krawędzie, tworząc pierogi.
10. Powtórz poprzedni krok z pozostałym ciastem.
11. Pierogi włożyć do wrzącej osolonej wody, gotować do miękkości.
12. Pierogi włożyć do porcjowanych talerzy, posmarować masłem. Podawaj je na gorąco z ziołami i kawałkami sera.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Ser Adyghe - 240 kcal/100g