pierogi z serem Adyghe

pierogi z niezwykłym nadzieniem - bardzo smaczne i delikatne! Spróbuj! Jeśli jeszcze nie próbowałeś pierogów z serem Adyghe, zdecydowanie musisz je ugotować. Ponieważ jest bardzo smaczny. A także pożywne i zdrowe.
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 12 g
tłuszcze 14 % 7 g
węglowodany 63 % 32 g
246 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min

1. Przesiej mąkę do szerokiego i głębokiego pojemnika.
2. Wymieszaj mąkę z solą.
3. Rozbij jajka, dodaj je do mieszanki mąki, wszystko wymieszaj.
4. Następnie stopniowo dodawaj wodę, zagniatając ciasto. Możesz potrzebować trochę mniej lub trochę więcej wody. Ciasto powinno przestać przyklejać się do rąk, stać się miękkie, elastyczne, jednorodne.
5. Zawiń ciasto w folię spożywczą i włóż na razie do lodówki.
6. Włóż ser Adyghe do miski, zetrzyj widelcem. W razie potrzeby dodaj sól. Nie robię tego, ponieważ ser jest już dość słony jak na mój gust.
7. Drobno posiekaj połowę zieleni, połóż na serze i wymieszaj.
8. Ciasto podzielić na 4 części.
9. Zwiń pierwszy w warstwę, Wytnij koła. Połóż nadzienie na każdym, przymocuj krawędzie, tworząc pierogi.
10. Powtórz poprzedni krok z pozostałym ciastem.
11. Pierogi włożyć do wrzącej osolonej wody, gotować do miękkości.
12. Pierogi włożyć do porcjowanych talerzy, posmarować masłem. Podawaj je na gorąco z ziołami i kawałkami sera.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Ser Adyghe - 240   kcal/100g

Podobne przepisy