zupa aveluk z kaszą pszenną
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Dobrze spłucz aveluk w ciepłej wodzie.
2. Włóż aveluk do rondla, zalej wodą.
3. Doprowadzić zawartość garnka do wrzenia, zmniejszyć ciepło, gotować przez 10 minut.
4. W tym czasie obierz i pokrój drobno cebulę, usmaż ją na patelni w oleju roślinnym.
5. Wyjmij aveluk z patelni, pozwól mu trochę ostygnąć, pokrój na kawałki.
6. Na patelnię włożyć smażoną cebulę, umyty korkot, posiekany aveluk. Posolić.
7. Gotuj zupę ,aż korkot będzie gotowy (15 do 20 minut).
8. Obierz i drobno posiekaj czosnek.
9. Rozłóż zupę na porcjach, dodaj do każdego czosnku.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Twarda Czerwona pszenica wiosenna (całe ziarno) - 330 kcal/100g
- Pszenica twarda czerwona ozima (całe ziarno) - 330 kcal/100g
- Pszenica miękka czerwona ozima (całe ziarno) - 326 kcal/100g
- Pszenica Biała (całe ziarno) - 335 kcal/100g
- Pszenica twarda (całe ziarno) - 332 kcal/100g
- Kruszona pszenica sucha twarda czerwona - 359 kcal/100g
- Kruszona pszenica ozima - 358 kcal/100g
- Pszenica sucha, bez przypraw w puszkach - 168 kcal/100g
- Pszenica sucha, konserwowana z przyprawami - 182 kcal/100g
- Ziarno sorgo - 332 kcal/100g
- Kasza pszenna - 352 kcal/100g
- Ziarna pszenicy kiełkującej - 305 kcal/100g
- Kasza pszenna - 332 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Aveluk - 19 kcal/100g