skład / składniki
metoda gotowania
musisz wcześniej ugotować kurczaka, warzywa i jajka. Drobno posiekane grzyby z drobno posiekanym czosnkiem smażyć do miękkości. Niech wszystko ostygnie.
tuż przed złożeniem sałatki obierz i drobno zetrzyj warzywa. Pokrój kurczaka w drobną kostkę (około pół centymetra).
składanie sałaty:
1. Połóż warstwę majonezu na dnie naczynia wzdłuż szerokości sałatki.
2. Następnie na całej szerokości warstwa startych ziemniaków, lekko zanurzona w majonezie.
3. Na ziemniakach, bez raportowania na krawędzi pół centymetra, połóż warstwę marchwi. Lekko posmaruj majonezem.
4. Następna warstwa to posiekany kurczak. Na całej szerokości.
5. Połóż warstwę grzybów na kurczaku nieco mniejszą niż szerokość. Ponownie posmaruj majonezem na całej szerokości sałatki.
6. Na majonezie ułóż jajka, przekrojone na pół, żółtkami do dołu. Posmaruj jajka majonezem na wierzchu.
7. Ostatnią warstwą równomiernie rozprowadź starty ser, nadając sałatce kształt zaspy śnieżnej.
sałatka jest gotowa, możesz trochę schłodzić-dosłownie 15 minut w lodówce-i podawać!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal / 100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal / 100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal / 100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal / 100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal / 100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g