ser topiony domowy ulubiony
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Wszystkie powinny mieć temperaturę pokojową.
Krok 2:
Musimy wszystko zmielić. Możesz użyć blendera zanurzeniowego, używam rozdrabniacza. Wszystkie produkty ładujemy do miski.
Krok 3:
Zmiel do uzyskania gładkości.
Krok 4:
Następnie przenieś masę do małego rondla-chochli.
Krok 5:
Ser topi się w łaźni wodnej. Wlej więcej wody do rondla i umieść nasz rondel z masą twarogową na wierzchu. I zaczynamy gotować) 10 minut. Ser musi być cały czas mieszany, aby się nie przypalił. Stopi się i stopi - aż zamieni się w płynną mieszaninę.
Krok 6:
Wygląda jak śmietana. Ser topiony jest gotowy!
Krok 7:
Wlej do pudełka, ostudź i włóż do lodówki, aby zagęścić. Płynny ser topiony jest pyszny jako sos do makaronu))
Krok 8:
Zagęszczony ser topiony dobrze smaruje chleb)))
Krok 9:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg"vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g