Dekoracja sałaty Złoty kogucik

Jak zrobić koguta z sałatki? To proste! Czytaj i gotuj! Aby marzenia się spełniły, a wakacje zakończyły się sukcesem, przygotuj symbol roku na stole-Koguta. Ale nie on sam, ale symbolicznie i symbolicznie-sałatki, kanapki i ciasta. Spodoba mu się, dowiedziałam się!
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 8 g
tłuszcze 38 % 8 g
węglowodany 24 % 5 g
121 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Ugotuj składniki sałatki (ziemniaki, marchewkę i jajka), ostudź i obierz. Zagotuj wołowinę. Pozostawiając ogórek, kawałek mięsa i żółtka do dekoracji, pokrój ziemniaki, marchewkę, białka jaj i mięso w kostkę. Dopraw sałatkę majonezem, w razie potrzeby dodaj sól i wymieszaj.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ułóż sałatkę na talerzu, kształtując sylwetkę koguta.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Drobno posiekaj żółtka.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Posyp sałatkę żółtkami i lekko wygładź powierzchnię rękami lub łyżką.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Z pieprzu Wytnij grzebień i kolczyki. Wygodne nożyczkami.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dołącz szczegóły do sałatki. Jeśli się nie trzyma-pomóż sobie z majonezem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dziób to kawałek wołowiny, oko to pierścień oliwki.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Łapy są również wykonane z mięsa. Do ogona użyj zielonej cebuli, cienko pokrojonej papryki i plasterków mięsa.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Ostatnie akcenty-skrzydło z plasterka wołowiny, oliwki na kołnierzu i trawa-ściółka z pietruszki, aby kogut dobrze żył i delikatnie spał w Nowym Roku.

miłego! Szczęśliwego Nowego Roku!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy