zupa pomidorowa z koktajlem morskim
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Posiekaj czosnek i cebulę
Krok 2:

Papryka i pomidor
Krok 3:

Wyciśnij sok z cytryny. Przygotowujemy przyprawy
Krok 4:

Koktajl myjemy świeżo przegotowaną wodą. Odcedź, włóż do rondla, zalej gorącą wodą (0,5 litra), zagotuj i pozostaw na 5 minut
Krok 5:

Tymczasem w minimalnej ilości oleju podsmażamy czosnek
Krok 6:

Dodaj cebulę do czosnku, podsmaż i dodaj do rondla z owocami morza
Krok 7:

Lekko podsmażamy pomidora i paprykę i dodajemy do rondla
Krok 8:

W 350 ml soku pomidorowego dodaj 1 łyżkę soku z cytryny i do rondla. Włóż sól, pieprz, przyprawy gotuj przez 5 minut od momentu wrzenia.
Krok 9:

Ubij 1 jajko i wlej do rondla
Krok 10:

Odstaw na 5 minut i wlej do talerzy. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Szafran - 310 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Sok pomidorowy - 21 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g
- Pieprz cayenne - 318 kcal/100g
- Koktajl morski - 95 kcal/100g

