kapuśniak z kapusty w powolnej kuchence
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
najpierw przygotuj warzywa-umyj je, obierz marchewki, ziemniaki i cebulę. Ziemniaki kroimy na dość duże kawałki, marchewki kroimy w kostkę, cebulę i seler kroimy w paski.
mięso, umyte i lekko wysuszone, pokroić na średnie kawałki. Suszone grzyby można wcześniej namoczyć, nie robię tego.
w misce multicookera kładziemy mięso, kiszoną kapustę, posiekaną marchewkę, ziemniaki, cebulę i seler. Kładziemy borowiki i liście laurowe. Sól i pieprz do smaku. Napełnij wszystko wodą, aby przykryła mięso i warzywa.
zamknij pokrywkę multicookera, wybierz program "Zupa", dodaj kolejne 30 minut do czasu podstawowego (w moim multicookerze proces trwa półtorej godziny).
ułóż gotową kapuśniak na porcjach, posyp posiekanym koperkiem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Cielęcina-mostek - 213 kcal/100g
- Polędwica cielęca - 158 kcal/100g
- Cielęcina-noga - 161 kcal/100g
- Cielęcina-szynka - 108 kcal/100g
- Kotlet cielęcy z kością - 188 kcal/100g
- Sznycel cielęcy - 162 kcal/100g
- Cielęcina-część grzbietowa - 210 kcal/100g
- Borowiki świeże - 34 kcal/100g
- Białe smażone - 162 kcal/100g
- Białe marynowane - 24 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Kapusta kiszona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g