kapuśniak z kapusty w powolnej kuchence

bardzo smaczne obfite rosyjskie danie - kwaśna kapuśniak. Spróbuj gotować! Bardzo kochałem w dzieciństwie, kiedy moja babcia gotowała taką kapuśniak. I są kwaśne, ponieważ są gotowane z kwaśną (kiszoną) kapustą, a nie świeżą. Teraz sam gotuję tę zupę, ale w powolnej kuchence, która ułatwia proces i oszczędza czas. Kapuśniak okazuje się równie smaczny i bogaty jak w piecu!
ReinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 37 % 7 g
tłuszcze 26 % 5 g
węglowodany 37 % 7 g
94 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 50 min

najpierw przygotuj warzywa-umyj je, obierz marchewki, ziemniaki i cebulę. Ziemniaki kroimy na dość duże kawałki, marchewki kroimy w kostkę, cebulę i seler kroimy w paski.

mięso, umyte i lekko wysuszone, pokroić na średnie kawałki. Suszone grzyby można wcześniej namoczyć, nie robię tego.

w misce multicookera kładziemy mięso, kiszoną kapustę, posiekaną marchewkę, ziemniaki, cebulę i seler. Kładziemy borowiki i liście laurowe. Sól i pieprz do smaku. Napełnij wszystko wodą, aby przykryła mięso i warzywa.

zamknij pokrywkę multicookera, wybierz program "Zupa", dodaj kolejne 30 minut do czasu podstawowego (w moim multicookerze proces trwa półtorej godziny).

ułóż gotową kapuśniak na porcjach, posyp posiekanym koperkiem.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Cielęcina-mostek - 213   kcal/100g
  • Polędwica cielęca - 158   kcal/100g
  • Cielęcina-noga - 161   kcal/100g
  • Cielęcina-szynka - 108   kcal/100g
  • Kotlet cielęcy z kością - 188   kcal/100g
  • Sznycel cielęcy - 162   kcal/100g
  • Cielęcina-część grzbietowa - 210   kcal/100g
  • Borowiki świeże - 34   kcal/100g
  • Białe smażone - 162   kcal/100g
  • Białe marynowane - 24   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Kapusta kiszona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy