grzane wino cytrynowo-miodowe
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
1. Pokrój cytrynę na kawałki, przenieś do małego rondla;
2. Dodaj wino i podgrzej do 70 stopni, zdejmij z ognia;
3. Włóż miód, cynamon i wszystko dobrze wymieszaj;
4. Wlej do szklanki i ciesz się! Smacznego!
do wina można również dodawać jabłka, pomarańcze, banany, paprykę, goździki itp.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Wina alkoholowe - 212 kcal/100g
- Wina półwytrawne - 78 kcal/100g
- Wina wytrawne - 64 kcal/100g
- Wino czerwone - 88 kcal/100g