Stroganow wołowy z wymion
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
ugotowane wymiona gotować w zimnej wodzie z przyprawami i cebulą przez 1 godzinę. Gdy ostygnie, pokrój w małe paski. Cebulę pokroić w paski i smażyć na rozgrzanym oleju. Dodaj do niego mięso i podgrzej trochę razem z cebulą. Wlej śmietanę na patelnię, dopraw przyprawami, dodaj posiekane zioła i wlej wodę. Posolić. Gotuj przez 2-3 minuty. Ale już nie. W przeciwnym razie wymiona będą zbyt miękkie. Gotowe.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Wymiona krowy - 173 kcal/100g