Stroganow wołowy z wymion

świetny sos w ulubionym przystawce . Trochę wysiłku, a pyszne danie zachwyci Twoje gospodarstwo domowe.
LUSSIYAAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 7 g
tłuszcze 44 % 8 g
węglowodany 17 % 3 g
116 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min
ugotowane wymiona gotować w zimnej wodzie z przyprawami i cebulą przez 1 godzinę. Gdy ostygnie, pokrój w małe paski. Cebulę pokroić w paski i smażyć na rozgrzanym oleju. Dodaj do niego mięso i podgrzej trochę razem z cebulą. Wlej śmietanę na patelnię, dopraw przyprawami, dodaj posiekane zioła i wlej wodę. Posolić. Gotuj przez 2-3 minuty. Ale już nie. W przeciwnym razie wymiona będą zbyt miękkie. Gotowe.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Wymiona krowy - 173   kcal/100g

Podobne przepisy