sznycel z wymion
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
wymiona umyć i wyczyścić. Usuń nadmiar tłuszczu. Włóż do zimnej wody na kilka godzin, często zmieniając wodę. Gotuj w czystej wodzie z całą cebulą i przyprawami przez 1 godzinę. Włóż do lodówki na 1 godzinę. Teraz przygotuj sznycle.
pokrój wymiona na kawałki podobne do kotletów. Sól, pieprz. Panieruj w mące i zanurz w jajku. Na patelni rozgrzać olej roślinny i smażyć każdy kawałek mięsa, aż się zrumieni. Podawać na gorąco)
pokrój wymiona na kawałki podobne do kotletów. Sól, pieprz. Panieruj w mące i zanurz w jajku. Na patelni rozgrzać olej roślinny i smażyć każdy kawałek mięsa, aż się zrumieni. Podawać na gorąco)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Wymiona krowy - 173 kcal/100g