domowe kiełbaski z kurczaka
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
z fileta z kurczaka ugotujemy mięso mielone, przepuszczając je przez maszynę do mięsa z drobnym grillem. Gwarantuje to, że mięso mielone będzie delikatne. Ubij jajko, dodaj miękkie kawałki masła i wlej mleko. Dopraw solą, pieprzem i kolendrą. Dokładnie wymieszaj, możesz użyć blendera.
rozłóż folię spożywczą na stole. Połóż na nim mięso mielone łyżką. Mocno zwiń kilka razy. To powstrzyma kiełbaski przed"ucieczką". Tworzymy kiełbaski według pożądanego rozmiaru i grubości, wiążąc kiełbasę nitką lub zawiązując węzeł. Konieczne jest ciasne wiązanie, aby nie było powietrza, w przeciwnym razie kiełbaski nie będą gładkie i z dołeczkami.
w rondlu zagotuj wodę i gotuj w niej kiełbaski przez 15 minut. Podawaj z dowolnym dodatkiem lub sałatką.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g