Śledź pod futrem z jabłkiem

jabłka dodadzą orzeźwiającej nuty do tego dania)) . Spróbować
alexey3692Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 6 g
tłuszcze 50 % 13 g
węglowodany 27 % 7 g
170 kcal
IG: 71 / 0 / 29

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 55 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój filety śledziowe w drobną kostkę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ugotowane ziemniaki zetrzyj na grubej tarce i dodaj jedną trzecią majonezu, wymieszaj, rozłóż na naczyniu. Na wierzchu kładziemy posiekany śledź.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pocieramy jabłko na śledziu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Robimy to samo na grubej tarce z marchewką i dodajemy drugą trzecią majonezu, mieszamy i kładziemy na jabłkach.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Natrzyj buraki i wymieszaj z pozostałym majonezem, rozłóż na naszym naczyniu i rozprowadź na całej powierzchni.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wcieramy białko jaja kurzego na brzegach naczynia, na środku na drobnej tarce wcieramy żółtko.

nasze danie jest gotowe. Mam nadzieję, że podobał Ci się mój przepis. Na razie wszystkim i smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g

Podobne przepisy