Śledź pod futrem z jabłkiem
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój filety śledziowe w drobną kostkę.
Krok 2:
Ugotowane ziemniaki zetrzyj na grubej tarce i dodaj jedną trzecią majonezu, wymieszaj, rozłóż na naczyniu. Na wierzchu kładziemy posiekany śledź.
Krok 3:
Pocieramy jabłko na śledziu.
Krok 4:
Robimy to samo na grubej tarce z marchewką i dodajemy drugą trzecią majonezu, mieszamy i kładziemy na jabłkach.
Krok 5:
Natrzyj buraki i wymieszaj z pozostałym majonezem, rozłóż na naszym naczyniu i rozprowadź na całej powierzchni.
Krok 6:
Wcieramy białko jaja kurzego na brzegach naczynia, na środku na drobnej tarce wcieramy żółtko.
nasze danie jest gotowe. Mam nadzieję, że podobał Ci się mój przepis. Na razie wszystkim i smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g