makaron z wędzoną kiełbasą

Szybki i pyszny obiad, gdy nie ma czasu na gotowanie! Spróbować)
SwietłanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 13 g
tłuszcze 17 % 12 g
węglowodany 65 % 46 g
393 kcal
IG: 0 / 100 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Makaron ugotować

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Kiełbasę usmażyć na rozgrzanej patelni na oleju

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Posiekaj zieleninę

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj majonez do kiełbasy, smaż przez 2 minuty

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj makaron, zamieszaj

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Smażyć przez 5 minut i posypać ziołami.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Smacznego!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342   kcal/100g
  • Makaron z mąki 1 klasy - 333   kcal/100g
  • Makaron z mąki w / C - 338   kcal/100g
  • Makaron gotowany - 135   kcal/100g
  • Makaron - 338   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa wędzona - 507   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy