Zupa grzybowa na bulionie mięsnym

obfite, aromatyczne i apetyczne dla miłośników grzybów. Spróbuj! Gotujemy zupę z grzybami na bulionie mięsnym w przypadku, gdy masz bulion mięsny i chcesz ugotować coś prostego, szybkiego, smacznego. Możesz wziąć dowolne grzyby. Smak potrawy w dużej mierze zależy od smaku i aromatu odmiany grzybów.
mama słodyczeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 3 g
tłuszcze 33 % 4 g
węglowodany 42 % 5 g
68 kcal
IG: 80 / 0 / 20

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak gotować zupę z grzybami na bulionie mięsnym? Niezbędne produkty. Nie zrobiłem zdjęcia garnka z bulionem. Ziemniaki dokładnie oczyszczamy pod bieżącą wodą z brudu i gotujemy w osobnym rondlu w mundurach w osolonej wodzie przez 20 minut. Gdy tylko ziemniaki będą gotowe, ostudź je, obierz. Oczyść również grzyby, dokładnie umyj je i warzywa. Przesiej mąkę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Mój, pokrój świeże pieczarki na talerze. Smażyć grzyby na patelni, odparowując z nich wodę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Podczas smażenia grzybów przygotowujemy ciasto na gnocchi ziemniaczane. Trzy schłodzone ziemniaki na drobnej tarce. Dodaj mąkę do powstałej masy, dokładnie wymieszaj. Ciasto powinno być giętkie i nie przyklejać się do rąk. Dodajemy go i zgniatamy w piłkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj 1,5 łyżki na patelnię. łyżki oleju słonecznikowego i smaż pieczarki jeszcze trochę, aż będą lekko rumiane. Gdy tylko grzyby zostaną usmażone, wysyłamy je do bulionu mięsnego i gotujemy na średnim ogniu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ciasto na gnocchi dzieli się na kilka części (mam 4), z których każdą rozwałkowujemy w postaci cienkich kiełbas o średnicy 1,5 - 2 cm.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój wszystkie kiełbaski w poprzek nożem z podkładkami o szerokości 1-1, 5 cm.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Na patelni, na której smażono grzyby, smażyć w 2 łyżkach. łyżki oleju słonecznikowego 1 łyżka. łyżka mąki. Dobrze wymieszaj, dodaj zmielony czarny pieprz, gałkę muszkatołową.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlać 2 chochle bulionu mięsnego, doprowadzić do jednorodnej konsystencji.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Następnie wlej mąkę do zupy. Dokładnie wymieszaj.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Sól zupę i 2 minuty przed końcem gotowania dodaj gnocchi. Zupa nie powinna się gotować, w przeciwnym razie gnocchi zmiękną i zamienią się w puree. Następnie natychmiast wyjmij patelnię z pieca.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Ostrożnie wlej zupę do misek, upewniając się, że gnocchi się nie zdeformują. Posyp każdą porcję zupy posiekanym koperkiem. Możesz dodać łyżkę śmietany lub śmietany. Tak więc zupa grzybowa na bulionie mięsnym jest gotowa. Smacznego!

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Tak wyglądają gotowe gnocchi. RADOM: Możesz ugotować gnocchi Nie w bulionie, ale w osobnym rondlu w osolonej wodzie, włożyć do talerza porcjowego i zalać zupą grzybową na bulionie mięsnym. Specjalnie ugotowałem gnocchi Nie w bulionie, ale osobno, ponieważ wiedziałem, że wszystkie porcje zupy nie zostaną zjedzone od razu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g
  • Bulion mięsny - 34   kcal/100g

Podobne przepisy