skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak gotować zupę z grzybami na bulionie mięsnym? Niezbędne produkty. Nie zrobiłem zdjęcia garnka z bulionem. Ziemniaki dokładnie oczyszczamy pod bieżącą wodą z brudu i gotujemy w osobnym rondlu w mundurach w osolonej wodzie przez 20 minut. Gdy tylko ziemniaki będą gotowe, ostudź je, obierz. Oczyść również grzyby, dokładnie umyj je i warzywa. Przesiej mąkę.
Krok 2:
Mój, pokrój świeże pieczarki na talerze. Smażyć grzyby na patelni, odparowując z nich wodę.
Krok 3:
Podczas smażenia grzybów przygotowujemy ciasto na gnocchi ziemniaczane. Trzy schłodzone ziemniaki na drobnej tarce. Dodaj mąkę do powstałej masy, dokładnie wymieszaj. Ciasto powinno być giętkie i nie przyklejać się do rąk. Dodajemy go i zgniatamy w piłkę.
Krok 4:
Dodaj 1,5 łyżki na patelnię. łyżki oleju słonecznikowego i smaż pieczarki jeszcze trochę, aż będą lekko rumiane. Gdy tylko grzyby zostaną usmażone, wysyłamy je do bulionu mięsnego i gotujemy na średnim ogniu.
Krok 5:
Ciasto na gnocchi dzieli się na kilka części (mam 4), z których każdą rozwałkowujemy w postaci cienkich kiełbas o średnicy 1,5 - 2 cm.
Krok 6:
Pokrój wszystkie kiełbaski w poprzek nożem z podkładkami o szerokości 1-1, 5 cm.
Krok 7:
Na patelni, na której smażono grzyby, smażyć w 2 łyżkach. łyżki oleju słonecznikowego 1 łyżka. łyżka mąki. Dobrze wymieszaj, dodaj zmielony czarny pieprz, gałkę muszkatołową.
Krok 8:
Wlać 2 chochle bulionu mięsnego, doprowadzić do jednorodnej konsystencji.
Krok 9:
Następnie wlej mąkę do zupy. Dokładnie wymieszaj.
Krok 10:
Sól zupę i 2 minuty przed końcem gotowania dodaj gnocchi. Zupa nie powinna się gotować, w przeciwnym razie gnocchi zmiękną i zamienią się w puree. Następnie natychmiast wyjmij patelnię z pieca.
Krok 11:
Ostrożnie wlej zupę do misek, upewniając się, że gnocchi się nie zdeformują. Posyp każdą porcję zupy posiekanym koperkiem. Możesz dodać łyżkę śmietany lub śmietany. Tak więc zupa grzybowa na bulionie mięsnym jest gotowa. Smacznego!
Krok 12:
Tak wyglądają gotowe gnocchi. RADOM: Możesz ugotować gnocchi Nie w bulionie, ale w osobnym rondlu w osolonej wodzie, włożyć do talerza porcjowego i zalać zupą grzybową na bulionie mięsnym. Specjalnie ugotowałem gnocchi Nie w bulionie, ale osobno, ponieważ wiedziałem, że wszystkie porcje zupy nie zostaną zjedzone od razu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g
- Bulion mięsny - 34 kcal/100g