makaron z mięsem mielonym i warzywami w sosie czosnkowym
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
W osolonej wodzie ugotuj makaron, odcedź
Krok 2:
Posiekaj cebulę
Krok 3:
Pokrój marchewki
Krok 4:
Pokrój pomidory
Krok 5:
Na rozgrzaną patelnię z olejem wsyp cebulę, usmaż
Krok 6:
Wlać marchewki i pomidory, usmażyć
Krok 7:
Do sosu wymieszaj śmietanę majonez, starty czosnek i zioła. jeśli okaże się gęsty, dodaj wodę
Krok 8:
Dodaj mięso mielone do rozgotowania i smaż, aż będzie gotowe
Krok 9:
Dodaj makaron, wymieszaj
Krok 10:
Dodaj sos, wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut
Krok 11:
Posiekaj zieleninę
Krok 12:
Połóż na talerzu i śpij z zieleniną. smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g