miecznik z cebulą i białym winem
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
oczyść, opłucz i osusz rybę. Podziel go na 6 steków. Zetrzyj z obu stron solą, zwiń mąkę pszenną i lekko wstrząśnij, aby usunąć nadmiar.
rozgrzej olej na patelni. Smaż rybę partiami na złoty kolor. Przenieś gotową smażoną rybę na talerz.
do czystego rondla wlej 3 łyżki oleju wyjętego z patelni, podgrzej. Cienko pokrój cebulę i dodaj do oleju. Smaż cebulę na małym ogniu, regularnie mieszając, przez 5 do 7 minut. Następnie wlej wino i gotuj, nie doprowadzając do wrzenia, przez 10 minut. Dodaj rybę do garnka i gotuj na wolnym ogniu, aż będzie miękka, około 10 minut. Podawaj natychmiast. Smacznego!
rozgrzej olej na patelni. Smaż rybę partiami na złoty kolor. Przenieś gotową smażoną rybę na talerz.
do czystego rondla wlej 3 łyżki oleju wyjętego z patelni, podgrzej. Cienko pokrój cebulę i dodaj do oleju. Smaż cebulę na małym ogniu, regularnie mieszając, przez 5 do 7 minut. Następnie wlej wino i gotuj, nie doprowadzając do wrzenia, przez 10 minut. Dodaj rybę do garnka i gotuj na wolnym ogniu, aż będzie miękka, około 10 minut. Podawaj natychmiast. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Rafinowany olej kukurydziany - 899 kcal/100g
- Olej kukurydziany - 899 kcal/100g
- Miecznik - 172 kcal/100g