MARYNATA Z NERKAMI I SOLONYMI GRZYBAMI

Oryginalna, pikantna i bardzo smaczna marynata z grzybami! Doskonała marynata z solonymi lub marynowanymi grzybami. Wkrótce pojawią się nowe świeże grzyby, a zeszłoroczne jeszcze nie zjadły? Gotujemy z nadmiaru, który został przygotowany na przyszłość. W końcu każda gospodyni domowa nie chce wyrzucać swojej & quot; pracy & quot;. Proponuję rozważyć mój przepis na marynatę z solonymi lub marynowanymi grzybami. Podczas pisania bez zdjęcia, ponieważ właśnie uczę się komunikować w Hrum. Tego pięknego przepisu nauczyłem się od mojej babci syberyjskiej.
EllaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 7 g
tłuszcze 25 % 4 g
węglowodany 31 % 5 g
81 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

uwielbiam tę marynatę, chyba że masz oczywiście" nadmiar " grzybów lub solonych lub marynowanych.

nerki wieprzowe lub wołowe pokroić na małe kawałki i zalać zimną wodą przez 2 godziny (okresowo zmieniając wodę).

dobrze umyj mięso, zalej zimną wodą (około 3-4 litrów) i wyślij do gotowania.

zalej namoczone nerki zimną wodą i gotuj przez 15 minut, spuść wodę i opłucz nerki wrzącą wodą i dodaj do garnka z gotowanym mięsem. Podczas gotowania bulionu przygotowujemy ziemniaki, cebulę, marchewkę. Moje ziemniaki (zawsze przed obieraniem ziemniaków myję je, ponieważ jeśli nie jest mokry, uwalnia się skrobia, a cały brud jest wchłaniany do ziemniaków i trudniej go umyć).
pokrój ziemniaki w kostkę i włóż do bulionu z mięsem i nerkami. Cebulę smażymy do lekkiego "złota", dodajemy (opcjonalnie)marchewki pokrojone w paski lub starte na grubej tarce i podajemy.
kroimy Grzyby (opcjonalnie) lub jeśli nie są duże, zostawiamy je w całości,wszystko zależy od twojej wyobraźni i dodajemy do patelni do cebuli i marchewki.Dobrze wymieszaj, aby wszystkie składniki "zaprzyjaźniły się" ze sobą, a następnie dodaj koncentrat pomidorowy. Jeśli grzyby są marynowane, nie "przesadzaj" z koncentratem pomidorowym.Dobrze wymieszaj, sprawdź, czy tłuszcz nabiera pięknego koloru z tomu.wklej i wlej grzyby na patelnię i gotuj na wolnym ogniu przez pięć minut.
do tego czasu ziemniaki z mięsem i nerkami powinny być już ugotowane.Wyjmij mięso, pokrój na porcje i wróć do bulionu. Zasypiamy nasze "piękno" z patelni, gotujemy przez 10 minut i próbujemy soli, kwasu. Jeśli nie ma wystarczającej ilości soli, dodaj (solankę, jeśli grzyby były solone), jeśli kwasy, dodaj solankę z grzybów (jeśli były marynowane).
dodaj zielenie, gotuj na małym ogniu przez 3-5 minut, przykryj pokrywką, policz do 10 i wyłącz piec bez otwierania pokrywy.Wskazane jest, aby pozostawić na 20 minut bez otwierania pokrywy. Oczywiście kieruj się swoimi kubkami smakowymi. Przed podaniem wskazane jest umieszczenie śmietany dla tych, którzy chcą. Osobiście lubię ze śmietaną. Smacznego dla wszystkich!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Pieczarki marynowane - 12   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Nerki wieprzowe - 102   kcal/100g

Podobne przepisy