kanapki z rybą w puszkach

kapusty są pyszne, szczególnie dla mężczyzn do piwa!
EllaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 8 g
tłuszcze 57 % 24 g
węglowodany 24 % 10 g
281 kcal
IG: 20 / 10 / 70

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h
przede wszystkim drobno posiekaj cebulę, wlej do szklanki i zalej 6% octem na około godzinę lub dwie. Ugotuj jajka na twardo, posiekaj widelcem, otwórz rybę, spuść olej, a także rozgnieć widelcem. Odcedź ocet z cebuli, połącz wszystko razem, dodaj majonez i-na kawałki bochenka dowolną warstwą! Smacznego dla wszystkich!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Makrela wędzona - 221   kcal/100g
  • Makrela gotowana - 211   kcal/100g
  • Makrela świeża - 181   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g

Podobne przepisy