kanapki z rybą w puszkach
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
przede wszystkim drobno posiekaj cebulę, wlej do szklanki i zalej 6% octem na około godzinę lub dwie. Ugotuj jajka na twardo, posiekaj widelcem, otwórz rybę, spuść olej, a także rozgnieć widelcem. Odcedź ocet z cebuli, połącz wszystko razem, dodaj majonez i-na kawałki bochenka dowolną warstwą! Smacznego dla wszystkich!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Makrela wędzona - 221 kcal/100g
- Makrela gotowana - 211 kcal/100g
- Makrela świeża - 181 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g