makaron tagliatelle z łososiem w sosie śmietanowym
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
zagotuj tagliatelle, wrzuć do durszlaka. Drobno posiekaj cebulę, smaż na oliwie z oliwek na złoty kolor. Wlej śmietanę do cebuli, zagotuj na małym ogniu. Pokrój łososia na małe kawałki, dodaj do śmietany, gotuj przez 2-3 minuty, aż sos zgęstnieje. Dodaj pieprz do smaku, w razie potrzeby sól, ale nie zapominaj, że ryba jest słona. Dodaj tagliatelle i wymieszaj. Rozłóż makaron na talerzach, posyp ziołami, podawaj natychmiast. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Łosoś gotowany - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Tagliatelle - 288 kcal/100g