makaron z sosem grzybowym

pyszne, obfite i łatwe danie, łatwe do przygotowania! Radzę spróbować
SwietłanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 8 g
tłuszcze 28 % 11 g
węglowodany 53 % 21 g
185 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Marchewki pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie z oliwek

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj pieczarki, usmaż

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj ser

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj śmietanę, wymieszaj, gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj ser, sól, wymieszaj, gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ugotuj makaron w osolonej wodzie

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozłóż na talerzu

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Smacznego

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Wermiszel - 371   kcal/100g
  • Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291   kcal/100g
  • Ser "moobacher" - 350   kcal/100g
  • Ser "Sainte-agure" - 369   kcal/100g
  • Ser "Syriusz Camembert" - 294   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy