makaron z sosem grzybowym
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Marchewki pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie z oliwek
Krok 2:
Dodaj pieczarki, usmaż
Krok 3:
Zetrzyj ser
Krok 4:
Dodaj śmietanę, wymieszaj, gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut
Krok 5:
Dodaj ser, sól, wymieszaj, gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut
Krok 6:
Ugotuj makaron w osolonej wodzie
Krok 7:
Rozłóż na talerzu
Krok 8:
Smacznego
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Wermiszel - 371 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g