spaghetti z mielonym kurczakiem
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Warzywa umyć i obrać.
Krok 2:
Pokrój cebulę na kawałki, trzy marchewki na drobnej tarce.
Krok 3:
Na głębokiej patelni rozgrzej olej roślinny i usmaż cebulę.
Krok 4:
Następnie dodaj marchewki i smaż w ten sam sposób.
Krok 5:
Pokrój pomidora w kostkę.
Krok 6:
Dodaj do warzyw i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Krok 7:
W międzyczasie posiekaj mięso w wygodny sposób. Siekałam filety w chopperze)
Krok 8:
Dodaj mięso mielone do warzyw, wymieszaj, sól i pieprz do smaku, dodaj przyprawy i gotuj na wolnym ogniu do miękkości przez 20 minut. Możesz dodać posiekane świeże zioła do smaku.
Krok 9:
W międzyczasie gotuj spaghetti do miękkości.
Krok 10:
SOS mięsno-warzywny jest gotowy)
Krok 11:
Dodaj ugotowane spaghetti i wymieszaj.
Krok 12:
Spaghetti z mięsem mielonym podawaj na gorąco. Pyszne ze świeżymi warzywami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g
- Spaghetti - 338 kcal/100g