pierogi na serwatce

pyszne domowe pierogi! Nie można się oprzeć! W naszej rodzinie bardzo lubią pierogi. Z wszelkiego rodzaju nadzieniami)) proponuję przygotować ciasto na pierogi na serwatce)przygotowałem nadzienie z wątróbki drobiowej. Okazuje się, że jest bardzo smaczny i delikatny))) i ze śmietaną - bajka)))
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 4 g
tłuszcze 15 % 2 g
węglowodany 54 % 7 g
60 kcal
IG: 14 / 0 / 86

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić pierogi na serwatce? Przygotuj produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dobrze opłucz wątrobę, zalej wodą i gotuj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zróbmy test. Przesiej mąkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj sól i sodę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wszystko dobrze wymieszaj łyżką.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wymieszaj serwatkę z wodą, wlej Części do mąki, mieszając łyżką.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ugniataj najpierw łyżką, a następnie rękami. Zagniataj ciasto rękami przez co najmniej 6-7 minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Kończy się bardzo gładkim, delikatnym i giętkim ciastem. Nie musisz nawet odkurzać stołu mąką podczas toczenia. Zostawiamy trochę ciasta, aby odpocząć i zająć się nadzieniem.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Pokrój cebulę w kostkę.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Smażyć na patelni na złoty kolor.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Gotowana i schłodzona wątroba zostanie pominięta przez maszynę do mięsa.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Przepuść również cebulę przez maszynę do mięsa. Sól i pieprz do smaku. Do smaku dodaję jeszcze przyprawę chmielowo-suneli)

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Rozwałkuj ciasto o grubości 1-1, 5 mm, Jeśli chcesz, możesz odkurzyć stół mąką dla pewności. Wytnij koła szklanką.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Na każdym kółku rozłóż łyżkę nadzienia.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Połącz i ściśnij krawędzie, tworząc pierogi.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    W ten sam sposób Rzeźbimy wszystkie pierogi.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    W rondlu zagotuj wodę, dodaj sól, liść laurowy, olej słonecznikowy. W gotowanej wodzie układamy pierogi. Wskazane jest natychmiastowe delikatne wymieszanie, aby pierogi nie przylegały do dna. Gotuj, gotuj po gotowaniu przez 5 minut.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Włóż łyżką cedzakową do miski)

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Podawaj na gorąco ze śmietaną) Smacznego!

przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Wątróbka drobiowa - 140   kcal/100g
  • Serum - 31   kcal/100g

Podobne przepisy