ciasto ziemniaczane na kruchym ciastku kakaowym

Niesamowite domowe ciasto bez pieczenia, smak dzieciństwa! Smakowity. Radzę, przepis jest tym, czego potrzebujesz.
TeodoraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 8 g
tłuszcze 33 % 27 g
węglowodany 57 % 47 g
627 kcal
IG: 6 / 73 / 21

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wszystko, czego potrzebujesz!

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ciasteczka są mielone w maszynce do mięsa lub blenderze.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W głębokiej misce wymieszaj lekko zmiękczone masło.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    2 łyżki. łyżki kakao (1 łyżka. łyżka kakao do posypania).

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj tam skondensowane mleko.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wszystko dokładnie wymieszaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj pokruszone ciasteczka. Wszystko wymieszaj z początkiem może być łyżką.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Kiedy ciasto zacznie wyglądać jak & quot; ciasto ziemniaczane & quot; dobrze ugniataj rękami.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Teraz formujemy ziemniaki. Można je ozdobić orzechami lub tymi samymi ciasteczkami.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Gotowe ciasta wkładamy do lodówki na co najmniej 30 minut, ogólnie ile wytrzymamy))) Wkładamy czajnik i cieszymy się. Bon appetit..!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Kruche - 716   kcal/100g

Podobne przepisy