mleko z cebulą
skład / składniki
20
porcje:
gotowanie krok po kroku
nie każdy ma ochotę pić cokolwiek z cebulą ze względu na smak i zapach cebuli. Ale w opisanym przepisie cebula jest delikatna, a miód nadaje słodkawy smak.
wlej mleko do rondla.
obierz cebulę. Drobno posiekaj cebulę. Dodaj do mleka.
zmiel czosnek lub wyciśnij Wyciskacz czosnku do mleka.
gotuj masę, aż cebula będzie miękka.
po ugotowaniu pozostaw do ostygnięcia. Następnie dodaj miód. Wymieszaj, aby rozpuścić miód.
weź łyżkę stołową przez cały dzień, co godzinę.
jeśli chcesz, możesz odcedzić mleko z cebuli.
można również zmielić całą masę na gładką papkę.
inna opcja.
w szklance mleka ugotuj jedną cebulę, a następnie dodaj miód. Weź również.
wlej mleko do rondla.
obierz cebulę. Drobno posiekaj cebulę. Dodaj do mleka.
zmiel czosnek lub wyciśnij Wyciskacz czosnku do mleka.
gotuj masę, aż cebula będzie miękka.
po ugotowaniu pozostaw do ostygnięcia. Następnie dodaj miód. Wymieszaj, aby rozpuścić miód.
weź łyżkę stołową przez cały dzień, co godzinę.
jeśli chcesz, możesz odcedzić mleko z cebuli.
można również zmielić całą masę na gładką papkę.
inna opcja.
w szklance mleka ugotuj jedną cebulę, a następnie dodaj miód. Weź również.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g