dziki ryż z pomidorami i awokado

Ciekawe połączenie dzikiego ryżu i avakado nie pozostawi cię obojętnym. Przepis jest bardzo łatwy do przygotowania. Możesz użyć jako niezależne danie lub jako dodatek do czegoś. Ryż okazuje się bardzo aromatyczny i smaczny. Ponieważ nie jestem wielkim fanem " dzikiego & quot; ryżu, wolę używać miksu. Jest to mieszanka trzech rodzajów ryżu i wydaje mi się, że danie tylko na tym skorzystało.
TatyanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 6 g
tłuszcze 21 % 10 g
węglowodany 66 % 31 g
227 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.

Tomaten - Avocado Wildreis

ugotuj ryż tak, jak jest napisane na opakowaniu. Podczas gotowania zajmijmy się warzywami i ziołami.
pokrój pomidory na pół. Usuwamy łodygę, nasiona i sok, a miąższ kroimy w kostkę.
awokado przecinamy na pół, usuwamy pestkę i obieramy. Mięso kroimy w kostkę, podobnie jak pomidory.
warzywa należy drobno posiekać.
gdy ryż jest gotowy, delikatnie wymieszaj go z masłem, pomidorami, awokado i ziołami. A na koniec doprawiamy do smaku solą morską z przyprawami.

smacznego !!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Awokado - 208   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Dziki ryż - 357   kcal/100g

Podobne przepisy