dziki ryż z pomidorami i awokado
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Tomaten - Avocado Wildreis
ugotuj ryż tak, jak jest napisane na opakowaniu. Podczas gotowania zajmijmy się warzywami i ziołami.
pokrój pomidory na pół. Usuwamy łodygę, nasiona i sok, a miąższ kroimy w kostkę.
awokado przecinamy na pół, usuwamy pestkę i obieramy. Mięso kroimy w kostkę, podobnie jak pomidory.
warzywa należy drobno posiekać.
gdy ryż jest gotowy, delikatnie wymieszaj go z masłem, pomidorami, awokado i ziołami. A na koniec doprawiamy do smaku solą morską z przyprawami.
smacznego !!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Dziki ryż - 357 kcal/100g