skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Mój kot Lefa, nawiasem mówiąc, również brał udział w gotowaniu:)
Krok 2:
Cukier topimy z mlekiem. w rondlu. Na płycie)
Krok 3:
Kiedy cukier z mlekiem stanie się taki-wyjmij z pieca
Krok 4:
Następnie dodaj olej
Krok 5:
Mieszaj, aż masło całkowicie się rozpuści. Następnie umieść w zimnym miejscu, aby się ochłodzić.
Krok 6:
Do schłodzonej mieszanki Wprowadzamy pół paczki mieszanki dla niemowląt
Krok 7:
Stopniowo dodawaj drugą połowę paczki i mieszaj, aż będzie gładka
Krok 8:
Następnie dodaj kakao, głównie gorzkie
Krok 9:
Przerzucamy rękami do takiego stanu & quot; plasteliny"
Krok 10:
Oto uformowane cukierki, a w tle chowają się kolejne & quot; trufle & quot;, a raczej to uszy mojego drugiego kota bzdury, który też nam pomagał!:)
Krok 11:
To trufle, na które zabrakło kakao. Nie obaliły się, ale nie są gorsze)
Krok 12:
Trufle usuwamy, aby zestalić się w hodowca. Gotowe cukierki podajemy z Mewą. Wszyscy będą zachwyceni! Smacznego!:)
2) w roztopionym cukrze z mlekiem pomiń masło, mieszaj, aż masło zniknie:)
3) schłodzić powstałą mieszaninę.
4) gdy "baza" ostygnie, bierzemy mieszankę dla niemowląt w proszku(lub mleko w proszku) i wprowadzamy ją do mieszanki mleczno-cukrowo-maślanej. Dobrze mieszaj, aż uzyskasz jednorodną masę.
5) wlej gorzkie kakao (na oko, aby mieszanina nabrała czekoladowego odcienia), możesz stopniowo dodawać słodkie kakao. Spójrz na smak, najważniejsze jest, aby nie przesadzić (a raczej nie przekakać:)
6) wszystko mieszamy, a następnie obracamy rękami, aż "ciasto" na trufle stanie się konsystencją jak plastelina
7) w osobnym talerzu (lub na desce) wlej kakao (gorzkie z dodatkiem małej ilości słodyczy)
8) formujemy trufle z apetycznej plasteliny czekoladowej, zwijamy w kakao.
9) wkładamy nasze trufle do pięknego pudełka po cukierkach lub na półmisku i wysyłamy do lodówki, aby zamarzły.
Uwaga do kroku
smacznego!:):):)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Mleko w proszku - 465 kcal/100g