warzywa z czarnym czosnkiem i ryżem
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
1 opłucz ryż, gotuj.
2 podczas gotowania ryżu wlej oleje na patelnię, podgrzej, ułóż warzywa. Dodaj sól i pikantne zioła do smaku. Przykryj, zmniejsz ogień i pozostaw na kilka minut. Dwie minuty przed gotowością dodaj drobno posiekany czarny czosnek, delikatnie wymieszaj warzywa.
3 opłucz gotowy ryż, wrzuć do durszlaka, pozwól wodzie spłynąć.
4 Połącz ryż i pieczone warzywa.
2 podczas gotowania ryżu wlej oleje na patelnię, podgrzej, ułóż warzywa. Dodaj sól i pikantne zioła do smaku. Przykryj, zmniejsz ogień i pozostaw na kilka minut. Dwie minuty przed gotowością dodaj drobno posiekany czarny czosnek, delikatnie wymieszaj warzywa.
3 opłucz gotowy ryż, wrzuć do durszlaka, pozwól wodzie spłynąć.
4 Połącz ryż i pieczone warzywa.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Pory - 33 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Ryż na parze - 123 kcal/100g