Puree z gruszki

delikatna konsystencja i łagodny smak tego dania oczarują zarówno Ciebie, jak i dziecko. Łatwy w przygotowaniu, naturalny delikatny smak. Gruszki to moja Mania od dzieciństwa. Jak niedawno się dowiedziałem, prawie wszyscy jedli mus jabłkowy, ale niewielu gruszek. I na próżno! Puree gruszkowe z musu jabłkowego ma delikatniejszą konsystencję i łagodny smak.
znlenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 16 g
59 kcal
IG: 40 / 0 / 60

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

chcę podzielić się z wami przepisem na puree z gruszek. Przepis jest bardzo prosty i, co ważne, odpowiedni dla małych dzieci.
dokładnie umyj gruszki, usuń łodygę i rdzeń, jeśli są plamy, również je odetnij.
włóż gruszki do wody i gotuj, aż zmiękną. Po gotowaniu przez około 10-15 minut.
odcedź bulion (można go użyć do kompotu).
schłodź gruszki i ubij je blenderem. Jeśli puree nie jest robione dla dzieci, dodaj cukier puder w ilości 1 łyżki. łyżka proszku na 1 gruszkę.
nasze delikatne puree jest gotowe.
Puree z gruszki można podawać jako niezależny deser, a także jako dodatek do kremów, lodów. Lubię rozsmarowywać na naleśnikach i naleśnikach)
kolejna opcja dla słodyczy. Wymieszaj gotowe puree gruszkowe z trzema łyżkami skondensowanego mleka. Okazuje się, że jest to rodzaj musu śmietankowego. Bardzo delikatny i smaczny.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Gruszka - 42   kcal/100g
  • Gruszka suszona - 246   kcal/100g
  • Gruszki konserwowe - 76   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g

Podobne przepisy