skład / składniki
gotowanie krok po kroku
chcę podzielić się z wami przepisem na puree z gruszek. Przepis jest bardzo prosty i, co ważne, odpowiedni dla małych dzieci.
dokładnie umyj gruszki, usuń łodygę i rdzeń, jeśli są plamy, również je odetnij.
włóż gruszki do wody i gotuj, aż zmiękną. Po gotowaniu przez około 10-15 minut.
odcedź bulion (można go użyć do kompotu).
schłodź gruszki i ubij je blenderem. Jeśli puree nie jest robione dla dzieci, dodaj cukier puder w ilości 1 łyżki. łyżka proszku na 1 gruszkę.
nasze delikatne puree jest gotowe.
Puree z gruszki można podawać jako niezależny deser, a także jako dodatek do kremów, lodów. Lubię rozsmarowywać na naleśnikach i naleśnikach)
kolejna opcja dla słodyczy. Wymieszaj gotowe puree gruszkowe z trzema łyżkami skondensowanego mleka. Okazuje się, że jest to rodzaj musu śmietankowego. Bardzo delikatny i smaczny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Gruszka - 42 kcal/100g
- Gruszka suszona - 246 kcal/100g
- Gruszki konserwowe - 76 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g