szczupak na parze

znaleźliśmy przyzwoite zastosowanie dla świeżo złowionego szczupaka! Dostępność! Przydatne i bez czynników rakotwórczych, szczupak na parze to dobre danie na czczo!
Marina PetrovnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 89 % 17 g
tłuszcze 5 % 1 g
węglowodany 5 % 1 g
78 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h
mąż poszedł na ryby, złapał ryby, wśród których był szczupak. W tym czasie był właśnie Post.I postanowiliśmy zrobić szczupaka na parze.
więc zacznijmy. Bierzemy szczupaka, jeśli to konieczne, czyścimy go. Kroimy na porcje, solimy pieprzem do smaku.
trzy marchewki na tarce, drobno posiekaj cebulę.
teraz wszystko wkładamy do podwójnego kotła, trochę warzyw między kawałkami, a resztę na wierzchu.Możesz dowolnie udekorować, zrobiliśmy to z ziemniakami, możesz z ryżem, ogólnie kto co lubi:)
nasz parowiec nie jest elektryczny! Woda jak się zagotuje około 30-40 minut gotować-gotować na parze, tj. do miękkości:)
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Szczupak w sosie pomidorowym - 108   kcal/100g
  • Szczupak gotowany - 98   kcal/100g
  • Szczupak przypływowy - 90   kcal/100g
  • Szczupak świeży - 82   kcal/100g
  • Szczupak faszerowany - 141   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy