szczupak na parze
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
mąż poszedł na ryby, złapał ryby, wśród których był szczupak. W tym czasie był właśnie Post.I postanowiliśmy zrobić szczupaka na parze.
więc zacznijmy. Bierzemy szczupaka, jeśli to konieczne, czyścimy go. Kroimy na porcje, solimy pieprzem do smaku.
trzy marchewki na tarce, drobno posiekaj cebulę.
teraz wszystko wkładamy do podwójnego kotła, trochę warzyw między kawałkami, a resztę na wierzchu.Możesz dowolnie udekorować, zrobiliśmy to z ziemniakami, możesz z ryżem, ogólnie kto co lubi:)
nasz parowiec nie jest elektryczny! Woda jak się zagotuje około 30-40 minut gotować-gotować na parze, tj. do miękkości:)
smacznego!
więc zacznijmy. Bierzemy szczupaka, jeśli to konieczne, czyścimy go. Kroimy na porcje, solimy pieprzem do smaku.
trzy marchewki na tarce, drobno posiekaj cebulę.
teraz wszystko wkładamy do podwójnego kotła, trochę warzyw między kawałkami, a resztę na wierzchu.Możesz dowolnie udekorować, zrobiliśmy to z ziemniakami, możesz z ryżem, ogólnie kto co lubi:)
nasz parowiec nie jest elektryczny! Woda jak się zagotuje około 30-40 minut gotować-gotować na parze, tj. do miękkości:)
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Szczupak w sosie pomidorowym - 108 kcal/100g
- Szczupak gotowany - 98 kcal/100g
- Szczupak przypływowy - 90 kcal/100g
- Szczupak świeży - 82 kcal/100g
- Szczupak faszerowany - 141 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g