deser Raffaello z truskawkami
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Obierz truskawki.
Krok 3:
Spłucz.
Krok 4:
Ubij jajko z cukrem.
Krok 5:
Dodaj twaróg.
Krok 6:
Dodaj mąkę, wanilinę.
Krok 7:
Dodaj olej.
Krok 8:
Ugniataj.
Krok 9:
Wyrównaj masę.
Krok 10:
Włóż truskawki.
Krok 11:
Przyklej truskawki.
Krok 12:
Rzuć kulki.
Krok 13:
Zagotuj.
Krok 14:
Zwiń w płatki kokosowe.
Krok 15:
Gotowe!
Krok 16:
" Raffaello z truskawkami " to przepis dla wszystkich miłośników twarogu i truskawek!
truskawki obrać, opłukać i odstawić do wyschnięcia.
w tym czasie przygotowujemy ciasto. Aby to zrobić, ubij jajko z cukrem.
następnie dodaj twaróg i zmiel.
dodaj mąkę, wanilinę, sól, dodaj zmiękczone masło.
dobrze zagnieść ciasto rękami na gładką masę.
zawartość tłuszczu w twarogu jest inna, więc możesz sam dostosować ilość mąki.
najważniejsze jest to, że gotowe kulki nie rozpadają się.
weź powstałą masę na łyżce stołowej, wyrównaj ciasto, umieść truskawki na środku, ściśnij krawędzie i delikatnie zwiń w kulkę.
zagotuj wodę i zagotuj kulki, gdy się pojawią, wyjmij łyżką cedzakową, pozwól wodzie spłynąć.
wlej płatki kokosowe na talerz i zwiń w nim kulki.
możesz podawać z bitą śmietaną lub kwaśną śmietaną.
smacznego dla wszystkich!
truskawki obrać, opłukać i odstawić do wyschnięcia.
w tym czasie przygotowujemy ciasto. Aby to zrobić, ubij jajko z cukrem.
następnie dodaj twaróg i zmiel.
dodaj mąkę, wanilinę, sól, dodaj zmiękczone masło.
dobrze zagnieść ciasto rękami na gładką masę.
zawartość tłuszczu w twarogu jest inna, więc możesz sam dostosować ilość mąki.
najważniejsze jest to, że gotowe kulki nie rozpadają się.
weź powstałą masę na łyżce stołowej, wyrównaj ciasto, umieść truskawki na środku, ściśnij krawędzie i delikatnie zwiń w kulkę.
zagotuj wodę i zagotuj kulki, gdy się pojawią, wyjmij łyżką cedzakową, pozwól wodzie spłynąć.
wlej płatki kokosowe na talerz i zwiń w nim kulki.
możesz podawać z bitą śmietaną lub kwaśną śmietaną.
smacznego dla wszystkich!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg"vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g