deser Raffaello z truskawkami

słynne cukierki nadziewane świeżymi truskawkami na bazie twarogu. Bardzo smaczny i delikatny deser na herbatę! Łatwy w przygotowaniu, szybki do zjedzenia. Uwielbiam wypieki z twarogu, zawsze szukam z nim ciekawych przepisów, ale w tym przepisie nie muszę piec. Okazuje się niezwykły deser.
Faith faithAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 4 g
tłuszcze 29 % 5 g
węglowodany 47 % 8 g
93 kcal
IG: 13 / 0 / 88

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz truskawki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Spłucz.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ubij jajko z cukrem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj twaróg.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj mąkę, wanilinę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj olej.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ugniataj.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wyrównaj masę.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Włóż truskawki.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Przyklej truskawki.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Rzuć kulki.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Zagotuj.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Zwiń w płatki kokosowe.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Gotowe!

  16. Krok 16:

    Krok 16.
" Raffaello z truskawkami " to przepis dla wszystkich miłośników twarogu i truskawek!
truskawki obrać, opłukać i odstawić do wyschnięcia.
w tym czasie przygotowujemy ciasto. Aby to zrobić, ubij jajko z cukrem.
następnie dodaj twaróg i zmiel.
dodaj mąkę, wanilinę, sól, dodaj zmiękczone masło.
dobrze zagnieść ciasto rękami na gładką masę.
zawartość tłuszczu w twarogu jest inna, więc możesz sam dostosować ilość mąki.
najważniejsze jest to, że gotowe kulki nie rozpadają się.
weź powstałą masę na łyżce stołowej, wyrównaj ciasto, umieść truskawki na środku, ściśnij krawędzie i delikatnie zwiń w kulkę.
zagotuj wodę i zagotuj kulki, gdy się pojawią, wyjmij łyżką cedzakową, pozwól wodzie spłynąć.
wlej płatki kokosowe na talerz i zwiń w nim kulki.
możesz podawać z bitą śmietaną lub kwaśną śmietaną.
smacznego dla wszystkich!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Truskawka - 30   kcal/100g
  • Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg"vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Wiórki kokosowe - 592   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g

Podobne przepisy