kompot letni

nic nie ugasi pragnienia w letnim upale jak kompot jagodowy. Kompot można pić na gorąco. Możesz również dodać liście herbaty, a następnie uzyskać herbatę owocową. W tym tygodniu spędziłam trochę aktywnego wypoczynku, odwiedzając teściów. Pewnie pomyślisz dlaczego aktywny? Ach, myślałeś, że zostałem zaproszony na przejażdżkę jachtem po jeziorze Sevan lub spływy kajakowe po trudnych do pokonania rzekach na dużych wysokościach. Nie, wszystko okazało się o wiele bardziej "romantyczne". Po prostu nie można nie nazwać aktywnego procesu zbioru na zimę 80-100 kg wspaniałych moreli. Dlaczego odpoczynek? Ale ponieważ po mieszkaniu w mieście w eleganckiej rezydencji miejskiej ze wszystkimi niezbędnymi warunkami, w przeciwnym razie nie można nazwać tego stanu aktywnym wypoczynkiem. Cóż, podczas szczytu aktywnego wypoczynku uderzyła mnie myśl, że grzechem byłoby nie korzystać z darów oddzielnej działki i nie gotować prostego letniego kompotu, ale za jedno i sfotografować żyjące tu zwierzęta. Wszystkie składniki tego kompotu rosną w ogrodzie, z wyjątkiem śliwek, które leżały spokojnie w lodówce, dopóki o nich nie pamiętaliśmy. Cóż, zapomnieli włożyć czereśnie.
AnaitAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 10 g
37 kcal
IG: 22 / 0 / 78

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki w naturze.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Składniki w garnku.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umyć.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zapomniana śliwka.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj cukier.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zalej wrzącą wodą.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Nalegać.

umyj wszystkie owoce i jagody i włóż do rondla, dodaj granulowany cukier (do smaku, koncentrując się na stopniu nalania owoców) i stromą wrzącą wodę. Umieść kasrtyulę na kuchence i gotuj przez dwie minuty. Nalegaj na kompot, aż ostygnie. Pij, dodając lód.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śliwka - 42   kcal/100g
  • Śliwka świeżo mrożona - 52   kcal/100g
  • Malina - 42   kcal/100g
  • Maliny świeżo mrożone słodkie - 50   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Morele - 46   kcal/100g
  • Morele w puszkach - 50   kcal/100g
  • Agrest - 43   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Porzeczka czarna - 38   kcal/100g
  • Porzeczka czarna świeżo mrożona - 44   kcal/100g
  • Porzeczka Biała - 38   kcal / 100g

Podobne przepisy