kompot letni
skład / składniki
40
porcje:
gotowanie krok po kroku
umyj wszystkie owoce i jagody i włóż do rondla, dodaj granulowany cukier (do smaku, koncentrując się na stopniu nalania owoców) i stromą wrzącą wodę. Umieść kasrtyulę na kuchence i gotuj przez dwie minuty. Nalegaj na kompot, aż ostygnie. Pij, dodając lód.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śliwka - 42 kcal/100g
- Śliwka świeżo mrożona - 52 kcal/100g
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Morele - 46 kcal/100g
- Morele w puszkach - 50 kcal/100g
- Agrest - 43 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Porzeczka czarna - 38 kcal/100g
- Porzeczka czarna świeżo mrożona - 44 kcal/100g
- Porzeczka Biała - 38 kcal / 100g








