makrela nadziewana
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
pokrój makrelę, opłucz, rozłóż książką i ostrożnie uwolnij od kości.
sól, pieprz, posyp suchą żelatyną. Następnie gotowana marchewka lub smażona marchewka z cebulą. Od góry po jednej stronie układamy pokrojone jajka w pierścienie.
połącz dwie połówki. Owinąć szczelnie folią spożywczą w kilku warstwach. Włóż te "mumie" do wrzącej wody i gotuj przez 30 minut.
wyciągnij i włóż pod prasę! (na talerzu ryba jest bezpośrednio w filmie, bez rozkładania, na desce do krojenia i czymś ciężkim). Gdy ostygnie, włóż do lodówki na 3 godziny.
po schłodzeniu można pokroić na kawałki bezpośrednio w folii, aby kawałki były równe i nie rozpadały się
sól, pieprz, posyp suchą żelatyną. Następnie gotowana marchewka lub smażona marchewka z cebulą. Od góry po jednej stronie układamy pokrojone jajka w pierścienie.
połącz dwie połówki. Owinąć szczelnie folią spożywczą w kilku warstwach. Włóż te "mumie" do wrzącej wody i gotuj przez 30 minut.
wyciągnij i włóż pod prasę! (na talerzu ryba jest bezpośrednio w filmie, bez rozkładania, na desce do krojenia i czymś ciężkim). Gdy ostygnie, włóż do lodówki na 3 godziny.
po schłodzeniu można pokroić na kawałki bezpośrednio w folii, aby kawałki były równe i nie rozpadały się
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Makrela wędzona - 221 kcal/100g
- Makrela gotowana - 211 kcal/100g
- Makrela świeża - 181 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g