Karasi w śmietanie

pyszne i proste danie, które ozdobi każdy stół.
svetlanahaletskaya19Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 76 % 13 g
tłuszcze 6 % 1 g
węglowodany 18 % 3 g
72 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min
karasie należy wcześniej oczyścić, wypatroszyć, posypać solą i wstawić do lodówki na godzinę. Następnie musisz włożyć rybę do rondla, dodać cebulę, marchewkę pokrojoną w plasterki i zalać 2-3 szklankami wody i gotować do miękkości przez około 15-20 minut. Następnie, gdy ryba jest gotowa, należy ją wyjąć z bulionu,położyć na naczyniu, polać sosem śmietanowym, można posypać drobno posiekaną natką pietruszki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Karaś gotowany - 102   kcal/100g
  • Karaś świeży - 87   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy