Karasi w śmietanie
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
karasie należy wcześniej oczyścić, wypatroszyć, posypać solą i wstawić do lodówki na godzinę. Następnie musisz włożyć rybę do rondla, dodać cebulę, marchewkę pokrojoną w plasterki i zalać 2-3 szklankami wody i gotować do miękkości przez około 15-20 minut. Następnie, gdy ryba jest gotowa, należy ją wyjąć z bulionu,położyć na naczyniu, polać sosem śmietanowym, można posypać drobno posiekaną natką pietruszki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Karaś gotowany - 102 kcal/100g
- Karaś świeży - 87 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g