herbata sausep
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
główna cecha herbaty sausep, po pierwszym zaparzeniu staje się jeszcze smaczniejsza, więc rozważmy dwie metody parzenia, pierwotną i wtórną.
podczas wstępnego parzenia potrzebujemy jednej łyżeczki herbaty na 350 ml wody. Parzymy jak najczęstszą herbatę i pozostawiamy do zaparzenia przez 2-3 minuty.
do wtórnego naparu należy użyć już zaparzonej herbaty, w ilości 1 grama herbaty na 200 ml wrzącej wody. Najlepiej zrobić wtórny napar w termosie. Herbata z sausep ma wiele przydatnych właściwości. Poprawia pracę wątroby, korzystnie wpływa na układ odpornościowy i jest dobrym lekiem przeciwdepresyjnym.
koniecznie spróbuj tej bogatej w witaminy i dobroczynne herbaty, uwierz mi, będziesz chciał ponownie cieszyć się jej boskim smakiem.
podczas wstępnego parzenia potrzebujemy jednej łyżeczki herbaty na 350 ml wody. Parzymy jak najczęstszą herbatę i pozostawiamy do zaparzenia przez 2-3 minuty.
do wtórnego naparu należy użyć już zaparzonej herbaty, w ilości 1 grama herbaty na 200 ml wrzącej wody. Najlepiej zrobić wtórny napar w termosie. Herbata z sausep ma wiele przydatnych właściwości. Poprawia pracę wątroby, korzystnie wpływa na układ odpornościowy i jest dobrym lekiem przeciwdepresyjnym.
koniecznie spróbuj tej bogatej w witaminy i dobroczynne herbaty, uwierz mi, będziesz chciał ponownie cieszyć się jej boskim smakiem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Woda - 0 kcal/100g
- Herbata - 0 kcal/100g