napój bogaty w witaminę C jest niezbędny przy złej pogodzie! Łatwość przygotowania
Zimą często choruję, a mój lekarz napisał mi już całą książkę różnych przepisów ludowych na działania w różnych sytuacjach.
Herbata malinowa jest najczęściej używana do obniżenia temperatury ciała,ale nie należy jej używać, jeśli temperatura ciała wzrosła powyżej 39 stopni.
Podobny efekt występuje w malinach ze względu na obecność kwasu salicylowego, który jest uważany za doskonały środek przeciwdrobnoustrojowy i przeciwzapalny.
Maliny z herbatą są używane razem, aby ogrzać ciało i wzmocnić lecznicze właściwości jagód.
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny
0
%
0
g
tłuszcze
0
%
0
g
węglowodany
100
%
1
g
2
kcal
IG:
100
/
0
/
0
gotowanie krok po kroku
Czas gotowania:
20 min
PT20M
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Znam trzy przepisy na maliny z herbatą. Przepis pierwszy. Powinieneś zrobić herbatę (czarną lub zieloną) i pić ją, jedząc dżem malinowy.
Krok 3:
Przepis drugi. Owoce malin (świeże lub suszone) parzone są bezpośrednio z herbatą. Ta metoda spawania jest najbardziej skuteczna w obniżaniu temperatury.
Krok 4:
Przepis trzeci. Parzyć herbatę z liśćmi malin
Krok 5:
Które można kupić w aptece lub przygotować od lata.
Krok 6:
Ta metoda nie ma szczególnego wpływu na podwyższoną temperaturę, ale jest zalecana jako środek wzmacniający organizm.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy