herbata malinowa

napój bogaty w witaminę C jest niezbędny przy złej pogodzie! Łatwość przygotowania Zimą często choruję, a mój lekarz napisał mi już całą książkę różnych przepisów ludowych na działania w różnych sytuacjach. Herbata malinowa jest najczęściej używana do obniżenia temperatury ciała,ale nie należy jej używać, jeśli temperatura ciała wzrosła powyżej 39 stopni. Podobny efekt występuje w malinach ze względu na obecność kwasu salicylowego, który jest uważany za doskonały środek przeciwdrobnoustrojowy i przeciwzapalny. Maliny z herbatą są używane razem, aby ogrzać ciało i wzmocnić lecznicze właściwości jagód.
AnyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 1 g
2 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Znam trzy przepisy na maliny z herbatą. Przepis pierwszy. Powinieneś zrobić herbatę (czarną lub zieloną) i pić ją, jedząc dżem malinowy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przepis drugi. Owoce malin (świeże lub suszone) parzone są bezpośrednio z herbatą. Ta metoda spawania jest najbardziej skuteczna w obniżaniu temperatury.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przepis trzeci. Parzyć herbatę z liśćmi malin

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Które można kupić w aptece lub przygotować od lata.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ta metoda nie ma szczególnego wpływu na podwyższoną temperaturę, ale jest zalecana jako środek wzmacniający organizm.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Malina - 42   kcal/100g
  • Maliny świeżo mrożone słodkie - 50   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Herbata - 0   kcal/100g

Podobne przepisy