herbata z kopru włoskiego

pachnąca herbata z kopru włoskiego o cudownym smaku i pikantnym aromacie. Łatwość przygotowania Nie mam dzieci. Dowiedziałem się o tym przepisie od przyjaciela, a ona z kolei od pediatry. Sam czasami piję herbatę z koprem włoskim, dodając do niej trochę miodu.
AnyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
Tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 0 % 0 g
1 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
koper włoski słynie z właściwości normalizujących trawienie u noworodków. Istnieją inne bardziej znane nazwy leku-słodki koperek, koperek apteczny. Jednak zakup wody koperkowej w aptece może być wyzwaniem, dlatego większość mam woli robić herbatę z kopru włoskiego. Taką herbatę można kupić w gotowej formie w każdej aptece.
jednak naturalność produktów jest teraz modna. Oczywiste jest, że naturalny produkt można przygotować tylko samodzielnie. Ponadto przepis jest dość prosty.
łyżeczkę pokruszonych owoców kopru włoskiego wlewa się szklanką wrzącej wody i zaparza przez 20-30 minut. Gotowa nalewka jest filtrowana i chłodzona. Możesz pić herbatę z kopru włoskiego tak często, jak chcesz. Możesz również dodać herbatę dziecku do mleka lub mieszanki dla niemowląt.
Należy zauważyć, że możliwe są reakcje alergiczne na owoce kopru włoskiego. Dlatego przy pierwszym spożyciu herbaty uważnie obserwuj reakcję dziecka. I w żadnym wypadku nie stosuj tej recepty bez uprzedniej konsultacji z lekarzem!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Koper włoski - 49   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy