dżem śliwkowy w czekoladzie bez pestek
skład / składniki
40
porcje:
metoda gotowania
śliwki bardzo drobno posiekaj, przykryj cukrem i odstaw na 2-3 godziny.Gotuj śliwki przez 10 minut.i ostudź.Ponownie zagotuj śliwki, dodaj masło i gotuj przez 10 minut, ostudź.Teraz ponownie zagotuj śliwki i dodaj tabliczkę gorzkiej czekolady i kakao w proszku i gotuj ponownie przez 10 minut. Teraz do słoików i zwiń!!! Nadal bardzo smaczne z wiśniami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śliwka - 42 kcal/100g
- Śliwka świeżo mrożona - 52 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Czekolada gorzka - 539 kcal/100g