Sałatka w arbuzie

trudny do wykonania i piękny deser zaskoczy zarówno Ciebie, jak i Twoich gości. Moja rodzina uwielbia sałatkę z arbuza, jest to jedna z naszych ulubionych sałatek.
likaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 88 % 7 g
31 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.
  18. Krok 18:

    Krok 18.
  19. Krok 19:

    Krok 19.
  20. Krok 20:

    Krok 20.
  21. Krok 21:

    Krok 21.
  22. Krok 22:

    Krok 22.
  23. Krok 23:

    Krok 23.
  24. Krok 24:

    Krok 24.
  25. Krok 25:

    Krok 25.
  26. Krok 26:

    Krok 26.
  27. Krok 27:

    Krok 27.
  28. Krok 28:

    Krok 28.
  29. Krok 29:

    Krok 29.
  30. Krok 30:

    Krok 30.
  31. Krok 31:

    Krok 31.
  32. Krok 32:

    Krok 32.
  33. Krok 33:

    Krok 33.
  34. Krok 34:

    Krok 34.
pierwszą rzeczą jest przygotowanie pojemnika na sałatkę. Będzie to połowa arbuza. Pokrój go na kawałki. Bierzemy połowę i obieramy soczystą miazgę. Wycinamy miąższ z drugiej połowy arbuza, ale wyrzucamy go ze skórki.

oczyszczamy powstałą miazgę z nasion i kroimy w kształcie małych kostek. Miąższ wsypujemy do zaimprowizowanej miski ze skórki arbuza, a tam mieszamy go z jagodami / kawałkami owoców, w najbardziej odpowiedniej dla Ciebie kombinacji.

osobno hodujemy specjalny dodatek do naszej sałatki. Jest to mieszanka soku z cytryny i miodu rozcieńczonego w szklance wody. W tej formie gotuje się na kuchence, aż objętość płynu się zatrzyma. Następnie wlej syrop miodowy na zawartość miski z arbuzem. To wszystko.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Arbuz - 25   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g

Podobne przepisy