sałatka w arbuzie
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
pierwszą rzeczą jest przygotowanie pojemnika na sałatkę. Będzie to połowa arbuza. Pokrój go na kawałki. Bierzemy połowę i obieramy soczystą miazgę. Wycinamy miąższ z drugiej połowy arbuza, ale wyrzucamy go ze skórki.
oczyszczamy powstałą miazgę z nasion i kroimy w kształcie małych kostek. Miąższ wsypujemy do zaimprowizowanej miski ze skórki arbuza, a tam mieszamy go z jagodami / kawałkami owoców, w najbardziej odpowiedniej dla Ciebie kombinacji.
osobno hodujemy specjalny dodatek do naszej sałatki. Jest to mieszanka soku z cytryny i miodu rozcieńczonego w szklance wody. W tej formie gotuje się na kuchence, aż objętość płynu się zatrzyma. Następnie wlej syrop miodowy na zawartość miski z arbuzem. To wszystko.
oczyszczamy powstałą miazgę z nasion i kroimy w kształcie małych kostek. Miąższ wsypujemy do zaimprowizowanej miski ze skórki arbuza, a tam mieszamy go z jagodami / kawałkami owoców, w najbardziej odpowiedniej dla Ciebie kombinacji.
osobno hodujemy specjalny dodatek do naszej sałatki. Jest to mieszanka soku z cytryny i miodu rozcieńczonego w szklance wody. W tej formie gotuje się na kuchence, aż objętość płynu się zatrzyma. Następnie wlej syrop miodowy na zawartość miski z arbuzem. To wszystko.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Arbuz - 25 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g