dżem z pigwy z cytryną
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
posiekaj pigwę, dzieląc każdy owoc na cztery kawałki. Nasiona są oczywiście zbierane i wyrzucane. Każdy kawałek dzieli się na dwie części. Wkładamy wodę do rondla.& nbsp;doprowadzamy go do stanu wrzącej wody i rozpuszczamy w nim cukier.
wlej kawałki pigwy do gorącej mieszanki. Musimy gotować syrop cukrowy z pigwy przez pięć & nbsp; minut. Mieszaninę należy schłodzić i zaparzyć przez pół dnia.
po zakończeniu marnotrawstwa mieszanki następne w kolejce są orzechy. Pchamy je, ale nie za bardzo.& nbsp;następnie usuń skórkę z jednej cytryny, koniecznie za pomocą tarki. Pozostaw skórkę, wyciśnij sok z cytryny bezpośrednio do mieszanki znajdującej się w rondlu.
dodając sok, zagotuj mieszaninę w trzecim okręgu. Natychmiast, gdy się zagotuje, zatrzymaj gotowanie i wlej dżem z pigwy z cytryną do wysterylizowanych słoików. Zamykamy słoiki i trzymamy w cieple przez kilka dni, owijając je szeroką szmatką.
wlej kawałki pigwy do gorącej mieszanki. Musimy gotować syrop cukrowy z pigwy przez pięć & nbsp; minut. Mieszaninę należy schłodzić i zaparzyć przez pół dnia.
po zakończeniu marnotrawstwa mieszanki następne w kolejce są orzechy. Pchamy je, ale nie za bardzo.& nbsp;następnie usuń skórkę z jednej cytryny, koniecznie za pomocą tarki. Pozostaw skórkę, wyciśnij sok z cytryny bezpośrednio do mieszanki znajdującej się w rondlu.
dodając sok, zagotuj mieszaninę w trzecim okręgu. Natychmiast, gdy się zagotuje, zatrzymaj gotowanie i wlej dżem z pigwy z cytryną do wysterylizowanych słoików. Zamykamy słoiki i trzymamy w cieple przez kilka dni, owijając je szeroką szmatką.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Pigwa - 40 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g