Marmolada malinowa
skład / składniki
15
porcje:
metoda gotowania
spłucz maliny pod kranem. Wkładamy go do pustego pojemnika i podgrzewamy na małym ogniu pieca. Jagody powinny wypuścić soki, a gdy tylko to zrobią, usuń pojemnik z ognia. Zmiel masę malinową za pomocą sita, jednocześnie pozbywając się nasion.
wymieszaj sok malinowy z cukrem i wróć do pojemnika. Ustawiamy silny ogień i kontynuujemy gotowanie, zakłócając masę łyżką. Czekamy, aż stanie się bardzo gęsty, a wtedy można uznać marmoladę malinową za gotową.
wymieszaj sok malinowy z cukrem i wróć do pojemnika. Ustawiamy silny ogień i kontynuujemy gotowanie, zakłócając masę łyżką. Czekamy, aż stanie się bardzo gęsty, a wtedy można uznać marmoladę malinową za gotową.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g