Marmolada malinowa

i uleczy i ogrzeje, a głód zaspokoi! Nie czekaj - biegnij gotować! Moje dzieci uwielbiają marmoladę malinową.
AdelineAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 71 g
279 kcal
IG: 7 / 0 / 93

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h
spłucz maliny pod kranem. Wkładamy go do pustego pojemnika i podgrzewamy na małym ogniu pieca. Jagody powinny wypuścić soki, a gdy tylko to zrobią, usuń pojemnik z ognia. Zmiel masę malinową za pomocą sita, jednocześnie pozbywając się nasion.

wymieszaj sok malinowy z cukrem i wróć do pojemnika. Ustawiamy silny ogień i kontynuujemy gotowanie, zakłócając masę łyżką. Czekamy, aż stanie się bardzo gęsty, a wtedy można uznać marmoladę malinową za gotową.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Malina - 42   kcal/100g
  • Maliny świeżo mrożone słodkie - 50   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g

Podobne przepisy