herbata z lipy
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
herbata z lipy, zgodnie z zasadą gotowania, nie różni się od zwykłej herbaty. Potrzebujemy tylko jednego, najważniejszego składnika, z wyjątkiem cukru i wody – suszonych płatków kwiatów z drzewa lipowego.
włóż łyżkę stołową do kubka, napełnij go wrzącą wodą. Włóż cukier, jeśli chcesz, i pozostaw na minutę lub dwie, aby nalegać.
włóż łyżkę stołową do kubka, napełnij go wrzącą wodą. Włóż cukier, jeśli chcesz, i pozostaw na minutę lub dwie, aby nalegać.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Kwiaty lipy - 0 kcal/100g