chudy barszcz ze śliwkami
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
drobno posiekaj jedną cebulę i ziemniaki w kostkę.Zanurz we wrzącej wodzie.
zetrzyj buraki i marchewki na średniej tarce, drobno posiekaj drugą cebulę.Lekko smażyć na oleju roślinnym.
dodaj cukier, a następnie sok pomidorowy.
sól i pieprz do smaku.
posiekaj słodką paprykę,posiekaj kapustę.Myjemy suszone śliwki.
do prawie gotowych ziemniaków dodaj sos pomidorowy, kapustę, paprykę i suszone śliwki.
gotuj przez kolejne 15 minut.
następnie dodaj posiekany czosnek i suszone zioła.
pozwól parzyć przez pół godziny.
obficie posyp koperkiem podczas serwowania.
smacznego!!!!
zetrzyj buraki i marchewki na średniej tarce, drobno posiekaj drugą cebulę.Lekko smażyć na oleju roślinnym.
dodaj cukier, a następnie sok pomidorowy.
sól i pieprz do smaku.
posiekaj słodką paprykę,posiekaj kapustę.Myjemy suszone śliwki.
do prawie gotowych ziemniaków dodaj sos pomidorowy, kapustę, paprykę i suszone śliwki.
gotuj przez kolejne 15 minut.
następnie dodaj posiekany czosnek i suszone zioła.
pozwól parzyć przez pół godziny.
obficie posyp koperkiem podczas serwowania.
smacznego!!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal / 100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal / 100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal / 100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Sok pomidorowy - 21 kcal/100g