marynata z trzema zbożami
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój ziemniaki w średniej wielkości kostkę, zalej wodą i podpal.
dodaj płatki zbożowe. Jeśli to konieczne, najpierw umyj je pod bieżącą wodą. Mam zbóż paraboiled - nie trzeba ich myć i gotują się bardzo szybko, dosłownie 20 minut. Ogólnie zboża można gotować z wyprzedzeniem i dodawać do marynaty już gotowe lub półgotowane.
zetrzyj marchewki, posiekaj cebulę, dodaj zioła do smaku-smaż wszystko na oleju roślinnym na złoty kolor.
dodaj ogórki i koncentrat pomidorowy do marchwi i cebuli. Gotuj około 10 min.
przenieś warzywa z patelni na patelnię, zagotuj, dopraw solą, pieprzem i gotuj przez kolejne 5-10 minut lub do momentu ugotowania ziemniaków.
dodaj płatki zbożowe. Jeśli to konieczne, najpierw umyj je pod bieżącą wodą. Mam zbóż paraboiled - nie trzeba ich myć i gotują się bardzo szybko, dosłownie 20 minut. Ogólnie zboża można gotować z wyprzedzeniem i dodawać do marynaty już gotowe lub półgotowane.
zetrzyj marchewki, posiekaj cebulę, dodaj zioła do smaku-smaż wszystko na oleju roślinnym na złoty kolor.
dodaj ogórki i koncentrat pomidorowy do marchwi i cebuli. Gotuj około 10 min.
przenieś warzywa z patelni na patelnię, zagotuj, dopraw solą, pieprzem i gotuj przez kolejne 5-10 minut lub do momentu ugotowania ziemniaków.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Kasza perłowa - 340 kcal/100g
- Twarda Czerwona pszenica jara (całe ziarno) - 330 kcal/100g
- Pszenica twarda czerwona ozima (całe ziarno) - 330 kcal/100g
- Pszenica miękka czerwona ozima (całe ziarno) - 326 kcal/100g
- Pszenica Biała (całe ziarno) - 335 kcal/100g
- Pszenica twarda (całe ziarno) - 332 kcal/100g
- Kruszona pszenica sucha twarda czerwona - 359 kcal/100g
- Kruszona pszenica ozima - 358 kcal/100g
- Pszenica sucha, bez przypraw w puszkach - 168 kcal/100g
- Pszenica sucha, konserwowana z przyprawami - 182 kcal/100g
- Ziarno sorgo - 332 kcal/100g
- Kasza pszenna - 352 kcal/100g
- Ziarna pszenicy kiełkującej - 305 kcal/100g
- Kasza pszenna - 332 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 11 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g