makaron z mięsem i pomidorami

włoskie tradycyjne danie w Rosyjski sposób!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 5 g
tłuszcze 19 % 3 g
węglowodany 50 % 8 g
79 kcal
IG: 25 / 75 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
aby ugotować makaron z mięsem zgodnie z tym przepisem kulinarnym, potrzebujemy trochę wysiłku i czasu. Myjemy wołowinę lub wieprzowinę i kroimy na małe kawałki. Mięso przepuszczamy przez maszynę do mięsa. Kładziemy patelnię na kuchence i wlewamy tam oliwę z oliwek, a następnie kładziemy mięso mielone na rozgrzanej patelni z tłuszczem, dodajemy sól do smaku, pieprz i smażymy, ciągle mieszając, aż do całkowitego ugotowania. Następnie ponownie przepuszczamy gotowe mięso przez maszynę do mięsa. Na innej patelni smażyć drobno posiekaną cebulę i pomidory 2 szt. lub koncentrat pomidorowy, dodaj mięso mielone do cebuli i wszystko dobrze podgrzej na patelni. Jednocześnie gotujemy makaron w osolonej wodzie, spuszczamy z niego wywar. Makaron może być dowolnego rodzaju i odmiany. Nie ma tu żadnej różnicy, więc możesz użyć makaronu, który masz w domu. Rozłóż jeszcze ciepły makaron na talerzu i połóż gotowe mięso mielone na wierzchu. W razie potrzeby do tego dania można podać sałatkę ze świeżych pomidorów i ogórków. Nasze pyszne jedzenie jest gotowe! Spróbuj polizać palce. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina jest tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342   kcal/100g
  • Makaron z mąki 1 klasy - 333   kcal/100g
  • Makaron z mąki w / C - 338   kcal/100g
  • Makaron gotowany - 135   kcal/100g
  • Makaron - 338   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy