makaron z suszonymi grzybami
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
więc podgrzej patelnię tak gorąco, jak to możliwe, wlej do niej olej roślinny – najlepiej bez aromatu, rafinowany. Kiedy zobaczymy, że jest dobrze podgrzany, włóż do niego makaron, Posol je i zacznij mieszać. I to – mieszanie-będziemy to robić, aż makaron się zrumieni. Teraz uwaga, bardzo ważny punkt. Wlej wrzącą wodę na patelnię, na makaron-tak, aby makaron pokrywał się na palcu. Nie poparz się parą! Gdy woda się zagotuje, sól-do smaku, biorąc pod uwagę, że woda zniknie, i włóż suszone grzyby.
gotuj przez 10 minut na małym ogniu bez przykrycia. A następnie przykryj i gotuj naczynie, aż cała woda się zagotuje. Uwielbiam pieprz na wierzchu, możesz posypać zmiażdżonym czosnkiem-tylko lekko!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Borowiki suszone - 286 kcal/100g
- Kurki suszone - 261 kcal/100g
- Borowiki suszone - 231 kcal/100g
- Borowiki suszone - 315 kcal/100g
- Shiitake suszone - 331 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g