makaron granatowy z mięsem mielonym

danie pomoże Ci szybko i smacznie ugotować! Słynne danie-makaron granatowy-jest znane absolutnie wszystkim mieszkańcom niegdyś dużego kraju zwanego Związkiem Radzieckim. Ja osobiście jadłem je w publicznej stołówce (studenckiej) z wielkim apetytem, mimo że makaron produkcji radzieckiej w większości był oczywiście okropny. Nie można ich dokładnie porównać z obecnymi, dlatego dlaczego nie ugotować starego dania w nowy sposób? To prawda, z góry ostrzegam, że inni luminarze z medycyny nazywają makaron po marynarce "niezdrowym jedzeniem". Nie będę się z nimi kłócił, ostrzegam moją sprawę. Do tego przepisu kulinarnego możesz w zasadzie wziąć dowolny makaron. Możesz słomki, możesz muszle lub rurki, bez różnicy. Zwykle robię przepis na makaron granatowy z gulaszem. Teraz próbowałem zrobić z mięsem mielonym. Okazało się nie mniej smaczne i delikatne. Czytamy, jak gotować makaron w marynarce wojennej.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 4 g
tłuszcze 38 % 9 g
węglowodany 46 % 11 g
155 kcal
IG: 9 / 91 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.
oznacza to, że makaron należy najpierw ugotować w osolonej wodzie, aż będzie w połowie ugotowany.
spuść wodę i wlej makaron na ręcznik do wyschnięcia, przykrywając drugim ręcznikiem.
boczek pokroić w małe kostki i ułożyć na rozgrzanej do czerwoności patelni.
utopić tłuszcz.
uformowane skwarki przenieść do kubek.
tłuszcz użyj w innym naczyniu lub wylej.
na czystej patelni rozpuść kawałek masła, usmaż drobno posiekaną cebulę.
następnie dodaj mięso mielone do cebuli i smaż do miękkości, uważając, aby nie wysuszyć.
gotowe mięso mielone sól, pieprz, dodaj przyprawy.
wlej śmietanę na patelnię, włóż pozostałe masło.
postaw patelnię na ogniu, a gdy tylko się zagotuje, włóż mięso mielone z cebulą i przyprawami, wymieszaj i dodaj suszony makaron.
wymieszaj wszystko.
dodaj sos sojowy. Wymieszać.
potnij makaron przez 10-12 minut i możesz go podać.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal / 100g
  • Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342   kcal/100g
  • Makaron z mąki 1 klasy - 333   kcal/100g
  • Makaron z mąki w / C - 338   kcal/100g
  • Makaron gotowany - 135   kcal/100g
  • Makaron - 338   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal / 100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Boczek gotowany - 447   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal / 100g
  • Chili - 40   kcal/100g

Podobne przepisy