Zupa z makaronem z kurczaka z koperkiem

zdrowa, smaczna i pożywna zupa postawi chorego na nogi! Makaron z kurczaka to obfite i przepyszne jedzenie,które pokochają twoi bliscy. A ten przepis kulinarny opowiedziała mi moja przyjaciółka, która jest wielką miłośniczką makaronu.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 8 g
tłuszcze 35 % 7 g
węglowodany 25 % 5 g
112 kcal
IG: 0 / 25 / 75

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przygotuj bulion: włóż kurczaka do rondla, zalej wodą, dodaj natkę pietruszki, sól, posiekaną marchewkę, trochę czarnego pieprzu i gotuj do miękkości na umiarkowanym ogniu, około 10 minut przed końcem gotowania należy umieścić liść laurowy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Podczas gotowania kurczaka gotujemy makaron. Wlej mąkę na stół, wlej jajka zmieszane z solą, dodaj wodę i zagniataj strome ciasto. Ciasto powinno trochę odstawić

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie rozwałkuj cienko

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ostrożnie pokrój paski o szerokości 5-6 cm i ułóż je jeden na drugim, aby nasz makaron się nie sklejał, należy go posypać mąką.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie pokrój w poprzek tak małe, jak to możliwe i podziel nasz makaron na osobne części

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pozwól jej trochę wyschnąć

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wyciągnij gotowanego kurczaka, odcedź bulion i ponownie zagotuj, a następnie dopraw makaronem. Gotuj na małym ogniu, aż makaron unosi się na wierzchu. Wymieszaj gotowy makaron z kurczakiem, wcześniej posiekanym na kawałki. Możesz podawać kurczaka z makaronem jako drugie danie lub możesz razem z bulionem jako zupą-kocham to bardziej))

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal / 100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal / 100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Makaron - 135   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy