skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Przygotuj bulion: włóż kurczaka do rondla, zalej wodą, dodaj natkę pietruszki, sól, posiekaną marchewkę, trochę czarnego pieprzu i gotuj do miękkości na umiarkowanym ogniu, około 10 minut przed końcem gotowania należy umieścić liść laurowy.
Krok 3:
Podczas gotowania kurczaka gotujemy makaron. Wlej mąkę na stół, wlej jajka zmieszane z solą, dodaj wodę i zagniataj strome ciasto. Ciasto powinno trochę odstawić
Krok 4:
Następnie rozwałkuj cienko
Krok 5:
Ostrożnie pokrój paski o szerokości 5-6 cm i ułóż je jeden na drugim, aby nasz makaron się nie sklejał, należy go posypać mąką.
Krok 6:
Następnie pokrój w poprzek tak małe, jak to możliwe i podziel nasz makaron na osobne części
Krok 7:
Pozwól jej trochę wyschnąć
Krok 8:
Wyciągnij gotowanego kurczaka, odcedź bulion i ponownie zagotuj, a następnie dopraw makaronem. Gotuj na małym ogniu, aż makaron unosi się na wierzchu. Wymieszaj gotowy makaron z kurczakiem, wcześniej posiekanym na kawałki. Możesz podawać kurczaka z makaronem jako drugie danie lub możesz razem z bulionem jako zupą-kocham to bardziej))
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal / 100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Makaron - 135 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g