zupa z domowym makaronem

zupa z makaronem jest dobra na obiad, rosół z kurczaka jest zdrowy i pyszny! Wspaniały przepis kulinarny dla całej rodziny, który jest przygotowywany z surowego kurczaka, a dokładniej z bulionu z kurczaka. Domowy makaron, który się w nim znajduje, nie jest porównywalny do smaku – niemożliwe jest zastąpienie go makaronem lub makaronem, będzie to zupełnie inne jedzenie. Zupa z domowym makaronem z kuchni rosyjskiej jest uważana za zdrową żywność, odpowiednią dla osób chorych i rekonwalescencyjnych (dzięki bulionowi z kurczaka). Lepiej jest wziąć dla niego kurczaka wysokiej jakości, w całości lub w połowie. W przyszłości możesz użyć gotowanego mięsa z kurczaka w innych przepisach.
zinnaiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 16 g
tłuszcze 41 % 16 g
węglowodany 18 % 7 g
238 kcal
IG: 13 / 0 / 88

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Ogólnie gotujemy bulion z kurczaka, a następnie wyjmujemy mięso.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Drobno posiekaj cebulę i marchewkę,

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wrzuć na patelnię z olejem i dobrze usmaż. Dodaj do bulionu i zagotuj. Gdy płyn zacznie się gotować, zanurz makaron, sól i pieprz w zupie, gotuj przez dwadzieścia minut na średnim ogniu. Do każdego talerza przed podaniem wkładamy posiekane warzywa.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Gotowanie makaronu: przesiać mąkę na stole zjeżdżalnią, pośrodku zrobić dziurę, w której wbijamy jajko. Stopniowo dodając zimną wodę, zagniataj strome ciasto.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pozwól ciastu leżeć przez 20 minut. Po rozwałkowaniu cienką warstwą, posypaniu mąką i pokrojeniu w długie paski o szerokości 6 cm.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie składamy paski razem i przecinamy je w poprzek. Aby pozbyć się nadmiaru mąki, możesz włożyć makaron do sita i dobrze nim potrząsnąć.


   

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g

Podobne przepisy