skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ogólnie gotujemy bulion z kurczaka, a następnie wyjmujemy mięso.
Krok 2:
Drobno posiekaj cebulę i marchewkę,
Krok 3:
Wrzuć na patelnię z olejem i dobrze usmaż. Dodaj do bulionu i zagotuj. Gdy płyn zacznie się gotować, zanurz makaron, sól i pieprz w zupie, gotuj przez dwadzieścia minut na średnim ogniu. Do każdego talerza przed podaniem wkładamy posiekane warzywa.
Krok 4:
Gotowanie makaronu: przesiać mąkę na stole zjeżdżalnią, pośrodku zrobić dziurę, w której wbijamy jajko. Stopniowo dodając zimną wodę, zagniataj strome ciasto.
Krok 5:
Pozwól ciastu leżeć przez 20 minut. Po rozwałkowaniu cienką warstwą, posypaniu mąką i pokrojeniu w długie paski o szerokości 6 cm.
Krok 6:
Następnie składamy paski razem i przecinamy je w poprzek. Aby pozbyć się nadmiaru mąki, możesz włożyć makaron do sita i dobrze nim potrząsnąć.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g